MILJØVENNLIGE PRODUKTER

Det er viktig å tenke på miljøet om vi skal skape en fremtid for våre etterkommere. At dette nå er blitt en trend er veldig bra og det gjør at flere satser på reproduksjon og miljøvennlig produksjon. Bruk av naturlige og økologiske råvarer og hvordan bruke disse på en ny måte. Kreative designere og produsenter ser nye muligheter i bruk av avfall til å skape de vakreste interiørprodukter. I tillegg legger de produksjonen til utviklingsland og sørger for arbeidsplasser og en bedre fremtid for mange familier. Men hva kan vi gjøre for miljøet? Tenker vi oss om før vi handler og er mer bevisste på hva ting er laget av og hvor og hvordan det er produsert, og slutter å handle billige "bruk og kast" ting, da hjelper vi miljøet. La deg inspirere av disse produsentene og bli med å støtte opp om deres tiltak.

 

 

RUG SOLID

er en dansk produsent av flotte og slitesterke ryer og tepper for inne og ute bruk, laget av vårt søppel. De har tatt tak i mengdene av søppel vi produserer og gjort noe med det. Bomull og skinn fra klær, sko og vesker. Plastflasker og sykkelslanger skjæres opp og gjenbrukes i produksjon av ryene. De er 100% håndlaget i en liten landsby i India. Her har de ingen industri så det håndlagde er naturlig for dem. De hjelper innbyggerne i landsbyen til et bedre liv og en bedre fremtid, samtidig som de sparer miljøet.LIVOS NATURMALING

er giftfrie og 100% biologisk nedbrytbare malinger, lasurer, oljer og lakk. De bruker kun 150 naturlige råvarer, mot rundt 15.000 i syntetiske produkter. Det er ingen skadelige avgasser, innholdsstoffer eller råstoffer. Produksjonene er bærekraftig og de bruker resirkulerte beholdere. Godt for miljøet, inneklimaet og helsen. Diffusjonsåpne produkter som regulerer inneklimaet. De får en antistatisk overflate, som samler lite støv. De har produkter for inne og ute, og til de fleste overflater. Spesielt godt egnet til maling av møbler og treprodukter. Benkeplateoljen er av beste kvalitet, gir god beskyttelse og er trygg å lage mat på.

 

INTERFACE

er verdens største produsent av teppefliser. I 1994 snudde de om og bestemte seg for å bli den mest miljøvennlige produsenten av tepper. I dag bruker de den biologiske Castor oljen til produksjon av tepper. De gjenbruker rester av egen produksjon og av gamle fiskegarn. Enorme mengder fiskegarn ligger igjen i sjøen og er en stor miljøforurensning. Disse hentes opp, renses, spinnes til garn og blir til vakre tepper. Samtidig skaper de arbeidsplasser og trygger fremtiden til mange familier i fattige fiskelandsbyer.

 

ECOSMART FIRE

ser for proffmarkedet og for private, for inne og ute bruk. De trenger ingen pipe eller avtrekk, da biobrenselet avgir vanndamp. Det er viktig for miljøet at bioetanolen er produsert av spilltre, matavfall eller liknende og ikke fra matproduksjon. Innbyggingselementene finnes i flere størrelser, for innfelling i ikke brennbare materialer. Kun fantasien og regler for avstand til brennbart materiale, setter grenser for mulighetene. Elementene kan lett flyttes mellom peiser, for eksempel. fra inne- til utepeisen. De har mange spennende design på peisovner, utepeiser og lanterner.

 

WALLART

produserer 3D veggpaneler laget av Bagasse, som er fiberrester fra sukkerrør etter sukkerproduksjon. Med en innhøsting på 1,2 milliarder tonn sukkerrør pr år, blir det mye avfall som ellers ville brennes. Panelene er 100% biologisk nedbrytbare. Med en lett håndterlig størrelse på 50x50 cm, limes de rett på veggen og er klare til å males i ønsket farge. Flott til fondvegger i f.eks. resepsjonen, restauranten, trappeoppgangen og til private. Farget lyssetting gir en spennende effekt.

 

LOVI

lager dekorative trær i H.200 og 134 cm, samt småtrær og dekorative elementer. De er 100% produsert i Finnland fra bjørkeskogen, hvor de replanter etter felling. Her vokser skogen hurtigere enn de felles, men slik er det ikke alle steder i verden. Derfor gir de deler av overskuddet til replanting av rundt 5000 trær i året. Lovis trær leveres ubehandlet, i standard farger eller vi fargesetter for deg. Flott til resepsjoner, fellesarealer, hotell og restaurant, så vel som hjemme.