SOLSKJERMING

Her får du litt informasjon om de ulike typene solskjerming, så kan du se hva som passer best hos deg og til ditt behov, enten det er privat eller på jobben. Ved valg av solskjerming er det viktig å vite hvordan vinduet åpner, så det ikke kommer i konflikt med solskjermingen. Det er også viktig å finne ut hva du skjermer for, om det er sol eller innsyn. Vi tilbyr interiørhjelp med produktene og hjelper deg med valg av type, farge og oppheng. Det er viktig å se tekstilen i rommet og i lyset fra vinduet. Bestiller du interiørhjelp, får du all den hjelpen du trenger til å velge en god løsning og farger som passer til ditt interiør. Les mer om interiørhjelp under Tjenester & Priser og mer om solskjerming på produsentenes nettsider under Produkt galleri.

 

 

PLISS√ąGARDINER

er den mest funksjonelle solskjermingen, med flest utforminger og opphengs muligheter. De er spesielt bra til takvinduer og skråvinduer. De kan toppmonteres eller monteres på wire og åpnes ovenfra eller nedenfra, og parkeres midt i vinduet, akkurat der du trenger avskjermingen. Plissè bygger lite når de er trukket opp og blir dermed lite synlige og vil ikke ta av vindusflaten. Stort utvalg tekstiler fra screens til blending og med mange farger, teksturer og mønstre.

 

PANELGARDINER

kan lages på flere måter, faste paneler til dekor eller med panelgardinskinner som parkerer gardinene bak hverandre. Flere valgmuligheter på skinnene fra nøytrale tak monterte til dekorative. Det finnes panelgardiner som foldes åpne og trekkes til side. Velg mellom snor- eller kjedetrekk eller fjernkontroll. Kan sys av gardinstoff eller laserskjære tekstiler som egner seg for dette. Tekniske tekstiler som reflekterer varmen ut, passer godt til panelgardiner og finnes i mange design, farger og mønstre. Spennende å kombinere ensfargede med mønstrede, eller med vanlige gardiner.

 

RULLEGARDINER

er ikke lenger kjedelige og enkle, men har mange design muligheter og kan bli elegante, delikate eller ganske tøffe. Tekstilens tekstur og tetthet, fra lette screens til blending, tekniske tekstiler som reflekterer varmen, men slipper fortsatt lyset inn. Opphengs beslag og lister til nederkanten med stilfulle design. Velg mellom snor- eller kjedetrekk, eller fjernkontroll. Store vindusflater løses med kraftigere modeller. Løsning for takvindu med sidelister, også godt egnet for totalblending.

 

LIFTGARDINER

sydd med spiler blir en stram og rett gardin, som foldes opp presist ved hver spile. Uten spiler blir den løsere og får et mykere utseende. Velg mellom snor- og kjedetrekk eller med fjernkontroll. Valg av nederkant, byggehøyde og tekstil bestemmer utseende. Avstanden mellom spilene bestemmer hvor mye den bygger ned i vinduet når den er trukket opp. Det er viktig å planlegge godt, se hvordan stoffet vil passe i bredden og hvor eventuelle skjøter kan plasseres for ikke å synes. Store vinduer løses med kraftigere modeller. Liftgardiner med sideskinner brukes til solskjerming av takvinduer.

 

LAMELLGARDINER

forbindes ofte med kontor, men det er langt flere bruksområder. Det store utvalget i tekstiler gjør at de også er flotte privat. Flere teksturer, farger og mønstre, fra lette screens til blending. Lamellgardiner fungerer som en vertikal persienne. Du kan blende for sol eller innsyn fra en retning og ikke miste utsyn og lysinslipp. Når den er helt lukket, får du en bra blending, men ikke totalblending pga. lysinslipp langs kantene. Brukes i skråvinduer og takvinduer. Med kjedetrekk eller fjernkontroll.

 

GARDINER

er en god solskjerming. Med et mangfold av tekstiler er valgmulighetene utallige. Gardiner siler lyset vakkert med sine myke folder. De er flotte i kombinasjon med annen solskjerming, som persienner, plissè-, rullegardiner og panelgardiner. De myker opp og tetter i kantene hvor lyset kan sive inn. Bestem utseende med ulike typer søm og gardinbånd. Velg mellom vanlig søm, blindsøm, fôrede eller mellomfôrede, enkelt rynkebånd, bredt multipocket, vaffelbånd eller automatbånd med fast avstand mellom krokene og gir flotte jevne buer. For et godt resultat er det viktig å finne riktig høyde, balanse og helhet i rommet.

 

PERSIENNER

er en praktisk og fleksibel avskjerming, hvor det er lett å sile lyset og skjerme for innsyn uten å miste utsynet. Persienner finnes i aluminium, tre og trukket i lær. Metall persiennene bygger lite og kan brukes i skråvinduer og i takvinduer med wireføring. Trepersiennene bygger mye når de er trukket opp og egner seg best når de bare vinkles for å endre skjerming. Velg mellom snor-/kjedetrekk eller fjernkontroll. Lamellbredder på 25-35-50 mm med snor eller stigebånd.

 

GARDINOPPHENG

bestemmer stilen og endrer seg etter moter og trender. Men det er ikke bare utseende som teller når du velger gardinoppheng. Funksjonen er vel så viktig. Vil du ha skinne, stang med ringer eller glidere, snortrekk, veggfeste eller takfeste. Hvordan disse er utformet er avgjørende for hva som passer best for ditt vindu. Skal den stå alene eller kombineres med annen solskjerming? Hva ønsker du skal være mest fremtredende, gardinene eller opphenget? Vil du ha en stang som er synlig og med dekorer eller vil du ha en som nesten ikke synes? Hva er best for vinduet og for rommet?